Tvåspråkiga klasser, BLIC, åk F-9

Våra BLIC-klasser riktar sig till elever som är tvåspråkiga (svenska och engelska) vid den tidpunkt då de börjar skolan. Våra elever har engelska osm dagligt umgängesspråk i hemmet eller har gått på andra engelskspråkiga skolor där de har lärt sig engelska på en avancerad nivå innan de ansöker till BLIC.

Våra tvåspråkiga klasser har lärare som antingen växte upp i engelsktalande länder eller har bott och arbetat där i flera år. All undervisning i förskoleklass och i årskurs 1 är på engelska. Från årskurs 2 sker undervisningen cirka 50 procent på engelska och 50 procent på svenska.

Sök till BLIC-klass

Om ditt barn är tvåspråkigt är du välkommen att söka till våra BLIC-klasser. Om en plats finns ledig så blir du kontaktad inom kort. Om ingen plats inte finns ledig vid tidpunkten för ansökan så kontaktar skolan dig inte förrän plats finns.Om/när du erbjuds en plats, måste du också ansöka via uppsala.se/ebarnungdom.

Om du har frågor om BLIC-klasserna är du välkommen att kontakta
Anna Jones.

Om ditt barn har engelska som dagligt umgängesspråk i hemmet kan du söka till BLICklass via detta formulär: Sök till BLIC-klass via formulär.

Andra sidor under: Tvåspråkiga klasser, BLIC, åk F-9