Tvåspråkiga klasser, BLIC, åk F-9

BLIC-klasserna riktar sig till elever som är tvåspråkiga (svenska och engelska) vid den tidpunkt då de börjar skolan. Våra elever använder två språk hemma och/eller har gått på andra engelskspråkiga skolor där de har lärt sig engelska på en avancerad nivå innan de ansöker till BLIC.

Våra tvåspråkiga klasser har lärare som antingen växte upp i engelsktalande länder eller har bott och arbetat där i flera år. All undervisning i förskoleklass och i årskurs 1 är på engelska. Från årskurs 2 sker undervisningen cirka 50 procent på engelska och 50 procent på svenska.

Sök till BLIC-klass

Om ditt barn är tvåspråkigt är du välkommen att söka till våra BLIC-klasser. Du blir sedan kontaktad inom kort så att du vet om en plats finns tillgänglig eller inte. Om/när du erbjuds en plats, måste du också ansöka via uppsala.se/ebarnungdom.

Om du har frågor om BLIC-klasserna är du välkommen att kontakta Anna Jones (anna.jones@uppsala.se).

Sök till BLIC-klass via formulär.