Tvåspråkiga klasser, BLIC, åk F-9

BLIC klasserna riktar sig till elever som är tvåspråkiga (svenska och engelska) vid den tidpunkt då de börjar skolan. Våra elever använder två språk hemma och/eller har gått på andra engelskspråkiga skolor där de har lärt sig engelska på en avancerad nivå innan de ansöker till BLIC.

Våra tvåspråkiga klasser har lärare som antingen växte upp i engelsktalande länder eller har bott och arbetat där i flera år. All undervisning i förskoleklass och i årskurs 1 är på engelska. Från årskurs 2 sker undervisningen ca 50% på engelska och 50% på svenska.

Om ditt barn är tvåspråkigt så är du välkommen att ansöka till våra BLIC-klasser. Detta gör du genom att fylla i denna blankett (DOC, 55 KB) och skicka den till anna.jones@uppsala.se. Anna kommer sedan att kontakta dig inom kort så att du vet om en plats finns tillgänglig eller inte. Om/när du erbjuds en plats, måste du också att ansöka via uppsala.se/ebarnungdom.