Tvåspråkiga klasser, BLIC, åk F-9

Våra BLIC-klasser riktar sig till elever som är tvåspråkiga (svenska och engelska) vid den tidpunkt då de börjar skolan. Våra elever har engelska som dagligt umgängesspråk i hemmet innan de ansöker till BLIC. 

Våra tvåspråkiga klasser har lärare i engelska som antingen växt upp i engelsktalande länder eller som har bott och arbetat där i flera år. All undervisning i förskoleklass och i årskurs 1 är på engelska. Från årskurs 2 till årskurs 9 utökas andel svenska så att elevernas totala undervisningstid sker minst 50 procent på svenska.
På högstadiet erbjuds våra elever läsa Cambridge classes i matematik och NO och även spetsengelska. Nedan kan du läsa mer om dessa utbildningar samt om vårt internationella nätverk ECIS, European Counil of International Schools. 

Sök till BLIC-klass

Om ditt barn är tvåspråkigt är du välkommen att söka till våra BLIC-klasser  via detta formulär: Sök till BLIC-klass via formulär.

Om en plats finns ledig så blir du kontaktad inom kort. Om ingen plats inte finns ledig vid tidpunkten för ansökan så kontaktar skolan dig inte förrän plats finns. Om/när du erbjuds en plats, måste du också ansöka via
Mitt skolval.

Om du har frågor om BLIC-klasserna är du välkommen att kontakta biträdande rektor Anna Jones.

Uppdaterad:

Andra sidor under: Tvåspråkiga klasser, BLIC, åk F-9